Youtube-documentaireserie over bouw Bommelwereld

In het Achterhoekse Groenlo wordt gebouwd aan een nieuw indoor pretpark, Bommelwereld. Vanaf het voorjaar van 2025 moet dit park jaarlijks duizenden bezoekers naar de Achterhoek trekken. Omroep Gelderland neemt je in de serie Bommelwereld: ‘Van tekening tot pretpark’ mee voor een exclusieve blik achter de schermen.

Verslaggever Davie Klein Gunnewiek van Omroep Gelderland volgt de bouw van het pretpark op de voet. Hij kreeg exclusieve toegang tot het bouwterrein, wat naast bijzondere beelden ook vragen oplevert, zoals: Waarom komt pretpark Bommelwereld eigenlijk in de Achterhoek te liggen?. De bedenker van Bommel komt hier niet vandaan en er is geen link tussen de strips en onze provincie.
De serie Bommelwereld: ‘Van tekening tot pretpark’ geeft antwoord op deze en andere vragen, en geeft de kijker de bijzondere kans om mee te kijken met de totstandkoming van het park. De eerste aflevering is vanaf 29 november te zien. Daarna volgt er om de paar maanden een nieuwe. Houdt hiervoor gld.nl/bommelwereld in de gaten.

bekijk hier de eerste aflevering.

< terug naar overzicht

14 december, 2023