1 juni, 2023
Presentatie en uitreiking van heruitgave Tom Poes en het betoverde schaakspel

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond vierde op woensdag 31 mei het 150-jarig bestaan in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Speciaal voor deze gelegenheid verscheen een herdruk van de ballonstrip Tom Poes en het betoverde schaakspel, opnieuw ingekleurd en voorzien van een dossier over schaken, met nieuwe afbeeldingen van figuren uit de Tom Poes-strip.

 

Uitreiking eerste exemplaar aan Hans Bouwmeester

Het eerste exemplaar van deze bijzondere uitgave werd door uitgever Ton Mackaaij uitgereikt aan Hans Bouwmeester. Deze 93-jarige legende in de Nederlandse schaakwereld is een groot liefhebber van Toonderstrips.

Schaken tussen treinstellen

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond is de oudste sportorganisatie van Nederland. Het Spoorwegmuseum was letterlijk het toneel van feestelijkheden: de toespraken werden gehouden vanaf een podium voor een gigantische Britse locomotief die tijdens de tweede wereldoorlog meetrok met het invasieleger. Honderden basisschoolleerlingen speelden schaak tussen de oude treinstellen die permanent in het museum worden tentoongesteld, zowel op klassieke borden, als met levensgrote schaakstukken op vloerkleden.

< terug naar overzicht

1 juni, 2023

< terug naar overzicht