28 september, 2021
Nu begrijpt u wat ik bedoel! compleet verkrijgbaar

Zojuist verscheen het derde, afsluitende deel van de boekenreeks Nu begrijpt u wat ik bedoel! Hierin volgen we heer Bommel en Tom Poes van krantenstrip tot boekuitgave.

Eerst gepubliceerd als dagbladstrips in de kranten verschenen de meeste verhalen van Tom Poes en heer Bommel in de loop der jaren ook in boekvorm. Dit resulteerde uiteindelijk in de veertigdelige uitgave van Panda, waarin alle verhalen opgenomen zijn. Dit is de laatste uitgave waar Toonder zelf de hand in heeft gehad.

Van krant naar boek
Maar hoe verliep de omzetting van eerste versie in de kranten naar de definitieve boekvorm? Dat proces is nu voor het eerst gedetailleerd in kaart gebracht. Zeven jaar lang zijn de drie schrijvers, Jack Didden, Erik Können en Paul Verhaak, bezig geweest de twee versies met elkaar te vergelijken. Een monnikenwerk dat heeft geleid tot nieuwe inzichten en verrassende ontdekkingen. Wat is er verdwenen of gewijzigd, en waarom?

Vorig jaar verscheen deel 2 van de boekenreeks Nu begrijpt u wat ik bedoel! Dit voorjaar verscheen deel 1, het afsluitende deel 3 is sinds kort verkrijgbaar.

Uitgave: Pas Producties
Prijs: € 45,- per deel

Lees meer >

< terug naar overzicht

28 september, 2021

< terug naar overzicht