9 mei, 2023
Heruitgave eerste Kappieverhaal - Kappie en de vreemde zeerovers

(Afbeelding originele tekening Kappie is afkomstig uit de collectie van Rick van Uden.)

Dit, nog helemaal door Marten Toonder zelf geschreven en getekende, avontuur verscheen na de krantenpublicatie al snel in een boekje, maar incompleet. De laatste vijf pagina’s werden weggelaten. Ook bij de (vele) latere krantenpublicaties ontbrak dit verhaaldeel. Het verhaal is extra curieus omdat in de slotscenes blijkt dat de verslagen schurken aangevoerd werden door niemand minder dat Adolf Hitler!

De oorspronkelijke pagina’s zijn pas recent opgedoken en worden in deze nieuwe editie van het verhaal voor het eerst in boekvorm uitgebracht. Naast de reguliere editie is er ook een versie met bruinkleurig omslag verschenen, exclusief voor de leden van de Marten Toonder Verzamelaars Club.

Aan het verschijnen van dit wel heel bijzondere deel in onze Kappie-reeks werd extra aandacht geschonken in de vorm van een boekpresentatie in het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis. In deze zeer toepasselijke ambiance werd dit Kappie-verhaal door striphistoricus Kees Ribbens in zijn historische context geplaatst.

Lees hier meer

< terug naar overzicht

9 mei, 2023

< terug naar overzicht