Nu begrijpt u wat ik bedoel!

Zondag 19 januari verscheen deel 2 van het boek Nu begrijpt u wat ik bedoel! Hierin volgen we Heer Bommel en Tom Poes van krantenstrip tot boek.

Zondag 19 januari verscheen deel 2 van het boek Nu begrijpt u wat ik bedoel! (Delen 1 en 3 volgen later dit jaar.) Hierin worden de verschillende versies van de verhalen van Tom Poes en Heer Bommel met elkaar vergeleken. Bommelexperts Jack Didden, Erik Können en Paul Verhaak leggen uit hoe de omzetting van de eerste versie in de kranten naar de definitieve boekvorm verliep. Een vergelijkend onderzoek waarbij statistieken niet werden geschuwd, en nieuwe ontdekkingen werden gedaan over de bronnen van Toonder’s verhalen, over zijn woordgebruik en zijn thema’s.

Ieder verhaal wordt volgens een vast stramien besproken, met samenvattingen, commentaar, thema’s, bronnen, de oorsprong van namen, het taalgebruik en uiteindelijk een analyse. In dat laatste wordt ingegaan op de verschillen tussen de oertekst en de definitieve versie. Wat is er verdwenen of gewijzigd, en waarom?

Nu begrijpt u wat ik bedoel! is een uitgave van Pas Producties en omvat drie lijvige delen. De serie verschijnt in een gelimiteerde oplage, en kan hier besteld worden.

Nu begrijpt u wat ik bedoel! Heer Bommel en Tom Poes, van krantenstrip tot boek, Deel 2

Uitgave: Pasproducties

€ 45,-

 

terug naar overzicht
21 - 01 - 2020