Klaas Driebergen: Het verzameld proza van Marten Toonder

Zojuist verscheen met deel 3, Alleen maar papier, het laatste, ontbrekende deel uit de reeks Het verzameld proza van Marten Toonder. Daarmee is veel materiaal ontsloten dat voor liefhebbers moeilijk bereikbaar was, want verspreid over talloze kranten, tijdschriften en boekuitgaven.

Marten Toonder was een uiterst creatief mens. Hij was niet alleen tekenaar en schrijver van het prachtige oeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maker van talloze andere strips, illustrator, tekenfilmer en dichter, maar hij schreef ook een grote hoeveelheid essays, artikelen, autobiografische stukken en korte verhalen. Al deze verspreid verschenen kortere prozastukken verschijnen nu voor het eerst compleet in boekvorm in een vierdelige reeks, ‘Het complete proza van Marten Toonder’.
 

Maakt het Toonder-oeuvre verder compleet!

Veel van Toonders werk is of wordt inmiddels in complete edities uitgegeven. Met deze uitgave komen nu ook al zijn kortere prozastukken voor alle liefhebbers beschikbaar. Dit materiaal is namelijk vaak moeilijk te bereiken: het is verspreid verschenen over talloze kranten, tijdschriften en boekuitgaven. Er zijn in deze uitgave bovendien zestien essays, lezingen en autobiografische stukken opgenomen die nog niet eerder gepubliceerd zijn.
 

Inhoud van de vier delen:
 

  • 129 essays, voorwoorden, lezingen (waarvan 12 nog niet eerder gepubliceerd)
  • 20 autobiografische stukken (waarvan 3 nog niet eerder gepubliceerd)
  • 19 korte verhalen

De boeken (paperbacks, 12,5 x 20 cm) bevatten veel illustraties; zo zijn tien van de korte verhalen ook door Toonder zelf geïllustreerd. Verder is bij alle stukken een verantwoording opgenomen.
 

Informatie
 

  • Prijs: € 19,99 per deel
  • Samenstellers: Klaas Driebergen en Dick de Boer
  • Zie voor meer info en bestellen: www.prozamartentoonder.nl

 

terug naar overzicht
05 - 03 - 2018