De Oude Schicht gesignaleerd in Twisk!

Heer Ollie en Tom Poes zijn al rijdend over de Dorpsweg in Twisk gesignaleerd. Het tafereel is vastgelegd door Sven van der Hart, in een overzichtstekening van West-Friesland.

Historische Driehoek
Deze tekening is een beknopte weergave van Hoorn, Medemblik en Enkhuizen, de zogeheten Historische Driehoek, en enkele tussengelegen plaatsjes, waaronder dus Twisk.

Twisk
Twisk, een van de mooiste en langste dorpen van Nederland, heeft een beschermd dorpsgezicht, waar de Schicht prima tussen past. De twee inzittenden lijken op weg naar kasteel Radboud in Medemblik, en hoeven daarvoor enkel de spoorlijn te passeren en deze daarna tot het eind te volgen.

Stoomtram Hoorn-Medemblik
De tekening is gemaakt op verzoek van van Stoomtram Hoorn-Medemblik, ter promotie van de museumstoomtram en bootdiensten tussen Medemblik en Enkhuizen. Sinds kort mogen de musea weer open, en kan publiek weer meerijden in oude rijtuigen die nog door echte stoomlocomotieven worden voortgetrokken! Met een beetje geluk ziet de oplettende reiziger onderweg ook de rode auto met daarin de kasteelheer en zijn jonge vriend. Is het niet uit het raam van de tram, dan misschien op een placemat of in een folder.

Lees hier meer over de stoomtram.
 

terug naar overzicht
20 - 06 - 2021