Beste vrienden - Twee oerverhalen uit de Bommelsaga

Een feesteditie ter viering van de tachtigste verjaardag van Tom Poes en heer Bommel

Een historische ontmoeting
Op de ochtend van de 12 juli 1941 waren de lezers van De Telegraaf getuige van een historische ontmoeting.  In het derde verhaal van de dat jaar begonnen strip over Tom Poes deed een vreemd figuur zijn intrede. Hij had een flinke reis achter de rug, droeg een geruite jas en blies een grote rookwolk uit zijn pijp. Hij stelde zich voor als Ollie B. Bommel. De twee schudden elkaar de hand en stortten zich direct in hun eerste gezamenlijke avontuur.

Beste vrienden
Ter gelegenheid van het tachtigste jubileum van Tom Poes en heer Bommel verschijnt Beste vrienden, waarin twee bronverhalen uit de Bommelsaga zijn samengebracht. In het derde Tom Poesverhaal Tom Poes in de tovertuin is de eerste ontmoeting opgetekend. Het vijfde verhaal, Tom Poes en de drakenburcht, heeft niet alleen een spannende, Harry Potter-achtige verhaallijn. Ook worden hierin Slot Bommelstein en de Oude Schicht geïntroduceerd, twee iconische elementen uit de Bommelverhalen.


De vroege verhalen bevatten al de belangrijkste kenmerken van deze strip. Marten Toonder zei hierover: ‘Tot het meest eenvoudige teruggebracht bestaan verhalen uit drie elementen: de held, de schurk en de schat. De held, die heb je, want die staat vast. Dat is Tom Poes.’

Beste vrienden
Hardcover
Bezige Bij
September 2021
€ 12,50

terug naar overzicht
24 - 09 - 2021