Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes

Sinds het najaar van 2008 werkt De Bezige Bij in nauwe samenwerking met de Toonder Compagnie aan een project van duizelingwekkende proporties: de uitgave van alle verhalen die Marten Toonder tussen 1941 en 1986 schreef over de lotgevallen van een heer van stand en diens jonge vriend, het illustere tweetal Olivier B. Bommel en Tom Poes.

Het wordt een imposante reeks van 60 delen met in totaal 177 verhalen. Jaarlijks verschijnen zes nieuwe delen, op het oblong-formaat dat Marten Toonder als de ideale vorm voor zijn verhalen beschouwde. De blauwe linnen band zorgt voor een karakteristiek accent.

De ambitie is om van deze editie de definitieve te maken. Van ieder verhaal worden de illustraties in optimale conditie gebracht. Sommige afbeeldingen worden opnieuw gedigitaliseerd of compleet gerestaureerd. De teksten worden bestudeerd op varianten. Iedere aanpassing, tot en met een verplaatste komma, wordt tegen het licht gehouden. Dit resulteert in een smetteloze uitgave.

Van alle delen verschijnt een gebonden editie à € 15,00 euro (met kortingsbonnen uit het NRC Handelsblad € 12,50). Door de hoge kwaliteit en de zeer aantrekkelijke prijs van deze uitgave bleef de vraag naar de luxe editie achter, die daarom inmiddels is gestaakt.

Zie voor een volledig verschijningsoverzicht de folder over deze reeks. Hierin worden alle verhaaltitels vermeld en het jaar waarin ze verschijnen. (Let op! Er staat wat foutjes in deze folder: de titels van de eerste twee delen zijn verwisseld. Bovendien heet één deeltje uitgegeven in 2012  niet 'Als u mij wilt verschonen' maar 'Dit loopt uit de hand')

 

terug naar overzicht
27 - 02 - 2013