Stripdagen Haarlem

Op de Stripdagen in Haarlem is dit jaar extra aandacht voor Tom Poes en heer Bommel. Er worden diverse nieuwe producten en uitgaven gepresenteerd en er zijn diverse leuke activiteiten voor jong en oud.

Stripdagen Haarlem is een tweejaarlijks stripfestival in het centrum van Haarlem georganiseerd door de Stichting Beeldverhaal Nederland. Het duurt maar liefst acht dagen en bestaat uit verschillende tentoonstellingen, beurzen, lezingen, concerten, filmvoorstellingen, prijsuitreikingen, muzikale optredens en kinderactiviteiten.

Verschillende Tom Poes-gerelateerde uitgevers en andere partijen werken aan gezamenlijke zichtbaarheid middels een ‘Tom Poes-route’. Nieuwe beeldjes heer van Bommel en Tom Poes worden door uitgeverij Cliché die op Stripdagen ook een preview geeft van heruitgave van Tom Poes en de Krakers.

  • In het Noord-Hollands Archief vindt gelijktijdig de tentoonstelling ‘Bommel in Balloons: 75 jaar Tom Poes en heer Bommel’ plaats.
  • Op 5 juni om 14:15 uur vertoont de Filmschuur te Haarlem een uniek programma van ongeveer 20 korte films, tekenfilmproeven en commercials uit de periode 1942 tot 1994 van de Toonder Studio's. De films worden ingeleid door Jan-Willem de Vries, schrijver van De Toonder animatiefilms. Lees de details hier.
  • Op 12 juni om 15:00 is er in de Toneelschuur een kleine, sfeervolle muziek- en theatervoorstelling voor kinderen: ‘Tommy leest Tom Poes’. Gebaseerd op het allereerste verhaal van Tom Poes, ‘Het geheim der blauwe aarde’ uit 1941.

Zie voor alle verdere informatie over de Stripdagen de website www.stripdagenhaarlem.nl.

terug naar overzicht
03 - 06 - 2016 tot 12 - 06 - 2016

Locatie

Diverse plekken in de binnenstad van Haarlem