Expositie De lange weg van Heer Bommel

Cultuurtoren Honsoirde
Abdijlaan 6a, 5253 VP Nieuwkuijk
Zondag 19 + 26 januari & 2 + 9 februari, 13:00 – 17:00 uur

Lees hier meer informatie.

In deze expositie staan de 177 verhalen over Tom Poes en heer Bommel centraal die Marten Toonder schreef en tekende tussen 1941 en 1986. De samenstellers tonen zowel de lange weg die de verschillende personages afleggen als de ontwikkeling van Toonders tekenstijl.

Uiteraard is er niet alleen aandacht voor de twee hoofdpersonen, maar ook voor de schare regelmatig terugkerende personages. Ook laat de tentoonstelling zien dat Toonder zijn tijd vooruit was door massavermaak, drugsgebruik, uit de hand gelopen kapitalisme en de verregaande aantasting van de natuur aan de kaak te stellen.

Tot slot worden tekenfilms getoond van de Toonderstudio’s, en de latere, avondvullende Bommelfilm Als je begrijpt wat ik bedoel.

Die dag wordt het eerste van drie boeken gepresenteerd in de reeks Nu begrijpt u wat ik bedoel. In deze kloeke delen wordt de lezer meegenomen op de reis van krantenstrip tot boek. De boeken zijn te koop via de website van Pas Producties of op de tentoonstelling. Het boek telt 376 bladzijden en kost € 45,-.

Voor verdere informatie verwijzen we naar de website: www.pasproducties.nl


 

terug naar overzicht
19 - 01 - 2020 tot 09 - 02 - 2020

Locatie

Cultuurtoren Honsoirde