Amersfoortse boekpresentatie van ‘Het lastpak’

Op zaterdag 17 december komt Eemlandse schrijver Henk Hardeman naar de Bibliotheek Het Eemhuis om zijn nieuwe Bommelboek Het Lastpak te presenteren, waarvan inmiddels 10.000 exemplaren zijn verkocht.

De boekpresentatie vindt plaats van 14.00 - 15.30 uur in de Keizaal van Het Eemhuis, waarbij Hardeman wordt geïnterviewd door Rob Lampe. De toegang voor de boekpresentatie is gratis. Het boek is die middag uiteraard te koop.

Het Lastpak is het eerste nieuwe en lange avontuur van Heer Bommel en Tom Poes sinds 1986. In dat jaar publiceerde Marten Toonder (1912 - 2005) voor het laatst een avontuur van het bekendste duo uit de Nederlandse stripgeschiedenis. Het nieuwe Bommelboek is verschenen ter gelegenheid van het 75-jarige jubileum van Olivier B. Bommel en Tom Poes. Schrijver Henk Hardeman en tekenares Henrieke Goorhuis brengen met het nieuwe werk een ode aan wat Toonder creëerde.

Over Het Lastpak

In dit nieuwe Bommel-verhaal draait alles om een geheimzinnig pak dat ontlast. Maar het pak van Obbe Zwavel van de Geestgronden is niet geheel zonder gevaar. Het zal niemand verbazen dat Heer Bommel dit als eerste aan den lijve ondervindt. In plaats van dat het pak verlicht, ontstaan er rampen. Hoog tijd dus dat Tom Poes een list verzint, maar waar is hij? Kortom, Het Lastpak is een écht Bommel-avontuur, dat zowel een feest der herkenning is als een frisse, eigentijdse kennismaking met de wereld van Heer Bommel en Tom Poes. Hardeman zoekt in Het Lastpak een eigen toon en vermijdt daarmee de specifieke schrijfstijl van Toonder. Wel is er in het nieuwe boek een subtiele knipoog naar de actualiteit te vinden, zoals vaker voorkomt in Toonders werk.

terug naar overzicht
17 - 12 - 2016

Locatie

Bibliotheek Het Eemhuis, Eemplein 71-77, 3812 EA Amersfoort